• banner

Vedlikehold av vannpumpe: tips for å forlenge levetiden

Vedlikehold på regelmessig basis

Forebyggende, snarere enn korrigerende vedlikehold gjør det mulig å løse eksisterende feil før disse påvirker pumpeytelsen.Både brukere og eksperter må være kontinuerlig oppmerksomme på eventuelle ineffektivitetstegn.

Fra høye eller skrikende lyder som kommer fra fronten av motoren til kavitasjons- og lagerlyder, vibrasjoner, redusert vannstrøm, lekkasje i tetningskammeret eller tilstopping.

Bytt begge deler, vannpumpe og distribusjon

Når vi opprettholder distribusjonen av kjøretøyet vårt, må vi ikke bare tenke på de primære elementene som kjeden eller beltet, men også på alle elementene, inkludert vannpumpen, som er en del av den.

Det er viktig å utføre denne operasjonen riktig og sikkert, siden hvis beltet ikke skiftes ut når det berører og blir for stramt, vil det medføre en ekstra innsats i rotasjonen på en slik måte at pumpeakselen gradvis vil gi etter, noe som forårsaker en væskelekkasje og til og med forårsake gnagsår på propellbladene.

Demontering av vannpumpe

Det er viktig å aldri undervurdere graden av vannpumpens impeller og husdesign bidrar til vannpumpens effektivitet.Mesteparten av slitasjen som oppstår på en vannpumpe er på de indre delene av enheten og kan derfor ikke sees før den åpnes.


Innleggstid: 29. juni 2023